0
Italové v kuchyni. Jak na chřest s vejci?

21.5.2019 05:57:00 (10 hodin a 6 minut)

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, ... Více

0
Hory z pomazánek, zemina z čočky. Existenciální kuchyně dává jídlu nečekanou formu

20.5.2019 06:14:00 (1 den, 9 hodin a 49 minut)

Přijměte pozvání do krajiny, kde jsou hory z pomazánek, kluziště z mandarinkové šťávy a zemina z čočky. Neostýchejte se a nabídněte si. Jde o jedlou kompozici japonské vizuální umělkyně Lei Saito (38), která pod názvem Existential Cuisine (Existenciální kuchyně) dává ... Více

0
Jak na paleo stravu? Vyzkoušejte květákové krokety

18.5.2019 05:25:00 (3 dny, 10 hodin a 38 minut)

Stále se, i po tolika letech, nestačím divit, jak je zelenina neuvěřitelně variabilní a jak se s ní dá v kuchyni vyloženě hrát a kouzlit. Třeba takové krokety. Proč se držet zvyklostí a připravovat je jen z brambor, když se dají skvěle připravit i z květáku.Další články ... Více

0
Jak na jedlé květy? Poradí známá novinářka a foodblogerka

17.5.2019 06:31:00 (4 dny, 9 hodin a 32 minut)

Louka i zahrada jsou na jaře a na začátku léta nepřekonatelným zdrojem jedlých ingrediencí. Prvními květy rozzáříte nejen dezerty, ale i saláty, polévky a suflé.Další články k ... Více

0
Avokádo v hlavní roli. Karlínské bistro Avocado Gang vás naučí jíst zeleně

16.5.2019 05:51:00 (5 dnů, 10 hodin a 12 minut)

Avocado Gang je zážitková restaurace. Tak alespoň o svém novém podniku mluví Karolina Konečná. Vše tu stojí a padá s jedinou surovinou. Na pokrmy z plodu hruškovce přelahodného si sem můžete zajít, ať už máte chuť na slané, či na sladké.Další články k ... Více

0
Ideální jarní večeře? Listový salát s ančovičkami a vejcem

16.5.2019 05:17:00 (5 dnů, 10 hodin a 46 minut)

Tento salát je zvláště vhodný pro rychlé spalovače (bílkovinné typy) a pro smíšené metabolické typy. Díky vydatné živočišné bílkovině výborně sytí, dokonce i na delší časový úsek, a velmi dobře stabilizuje hladinu krevního cukru.Další články k ... Více

0
DAVID: Berlín je kávová metropole aneb Proč se vyplatí za gastronomií cestovat

15.5.2019 05:27:00 (6 dnů, 10 hodin a 36 minut)

Pryč jsou doby, kdy se majitel restaurace nebo ředitel hotelu vrátil z dovolené s tím, že ochutnal něco zajímavého, přinesl na papíře krátký popis receptu a v kuchyni vznesl požadevek, aby šéfkuchař pokrm uvařil. Po jeho uvaření však většinou následovalo: “To není ono, ... Více

0
Celer s fazolemi v koprové omáčce. Netradiční kombinace chutná skvěle

15.5.2019 05:18:00 (6 dnů, 10 hodin a 45 minut)

Toto je velice neobvyklá kombinace surovin, z nichž se dá připravit koprová omáčka. Recept vznikl v době, kdy jsem se snažil v pokrmu nahradit tofu. Nejprve zvítězily velké bílé fazole a postupem času jsem přidal i celer. Vzniklo tak jemné, zdravé a poměrně jednoduché jídlo. ... Více

0
Italové v kuchyni. Jak na grilovanou rybu s krevetami a zeleninou?

14.5.2019 05:12:00 (7 dnů, 10 hodin a 51 minut)

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, ... Více

0
Jak na chřestový salát? Poradí známá novinářka a foodblogerka

13.5.2019 06:40:00 (8 dnů, 9 hodin a 23 minut)

Poslední roky chřest v Česku zažívá nebývalou renesanci. Dokonale křupavé a šťavnaté výhonky obou barev připravíte kombinací krátkého pobytu v horké vodě a následného šokového zchlazení.Další články k ... Více

0
Kachlová kamna a zlatý tank. Nový Lokál otevírá na pražských Vinohradech

12.5.2019 05:02:00 (9 dnů, 11 hodin a 1 minutu)

Nový pražský Lokál otevřel na Královských Vinohradech, na rohu Šumavské a Korunní ulice. Navazuje na tradici místa, kterou doplňují moderní technologie péče o pivo a česká kuchyně.Další články k ... Více

0
Dýňová polévka inspirovaná mexickou kuchyní. Jak na ni?

11.5.2019 05:42:00 (10 dnů, 10 hodin a 21 minut)

Klasickou dýňovou polévku se smetanou nebo kokosovým mlékem určitě znáte. Je skvělá, osobně ji mám moc ráda. Ale až vás popadne chuť ochutnat něco úplně jiného, zkuste tuhle dýňovku inspirovanou mexickou kuchyní. Kuře dodá vývaru pořádnou sílu a také lépe zasytí, ... Více

0
Na hokejovém MS nemusíte přežívat jen na haluškách. Co na Slovensku ochutnat podle šéfkuchařů?

10.5.2019 05:04:00 (11 dnů, 10 hodin a 59 minut)

Slovenská kuchyně to nejsou jenom halušky s bryndzou. Pokud patříte ke sportovním fanouškům, možná zvažujete v těchto dnech cestu k našim sousedům, kde se koná šampionát v hokeji. Co ale na Slovensku ochutnat? Na to se server Lidovky.cz zeptal předních českých šéfkuchařů. ... Více

0
Co vařil Havel za socialismu i na Hradě? Lukašenkův hněv či federální guláš, přinášíme recepty

10.5.2019 05:00:00 (11 dnů, 11 hodin a 3 minuty)

Vychází originální kuchařka Václava Havla. Představujeme vám dva zajímavé recepty z ní.Další články k tématu:Jak na jedlé květy? Poradí ... Více

0
Bistro Porke. Dlouze tažený bůček je hit, který si zde dávají i ženy, říká majitel

9.5.2019 06:13:00 (12 dnů, 9 hodin a 50 minut)

Když je řeč o vepřovém mase, každý strávník si okamžitě vybaví něco jiného. Nový žižkovský podnik Porke, který si od podlahy po talíř vymazlil jeho majitel Roman Kaňka a šéfkuchař Filip Říha, se snaží uspokojit chuťové pohárky všech.Další články k ... Více

0
Jarní síla rostlin a luštěnin. Vyzkoušejte kopřivy na kari s cizrnou a rajčaty

8.5.2019 05:26:00 (13 dnů, 10 hodin a 37 minut)

Když na jaře začínají rašit kopřivy, bývá ještě trochu chladno. Proto jsem vybral recept, který díky dobrému koření a zázvoru příjemně zahřeje. A luštěninám to v kari omáčkách prostě svědčí. I když je recept poněkud „líný“, neboť cizrna je už uvařená, ... Více

0
KUNC: Kuchařský postgraduál. Co nezažijete se z Googlu nedozvíte

8.5.2019 05:15:00 (13 dnů, 10 hodin a 48 minut)

Neustálé zdokonalování a vzdělávání patří ke každé profesi. Ať jste kuchař nebo doktor, musíte stále rozvíjet své dovednosti. Myslím, že nejhorší je, když si lidé začnou sami o sobě myslet, že už všechno vědí, což je podle mého názoru nejkratší cestou do pekla. ... Více

0
Italové v kuchyni. Jak na mušle sv. Jakuba s avokádovo-rajčatovým salátem?

7.5.2019 06:37:00 (14 dnů, 9 hodin a 26 minut)

UVNITŘ VIDEO Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál ... Více

0
Moderní česká kuchyně očima Jana Punčocháře: Velké porce, dojídaní omáčky lžící a vynikající pivo

6.5.2019 05:24:00 (15 dnů, 10 hodin a 39 minut)

Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů Jan Punčochář otevřel konečně svou první restauraci U Matěje na pražské Hanspaulce v budově, ve které byla dlouhá léta vyhlášená pivnice. Další články k ... Více

0
Sýrové kuličky a dobrá věc. The Bistro vybírá peníze pro Potravinovou banku

5.5.2019 05:55:00 (16 dnů, 10 hodin a 8 minut)

The Bistro spojilo své síly s foodblogery Gábinou a Petrem Ogurčákovými z PG Foodies, a to proto, aby společně mohli udělat něco pro ty, kteří rozhodně nemají na to chodit do restaurací. Přišli s nápadem podpořit Potravinovou banku Praha a vymysleli pokrm, který se bude v bistru ... Více