0
Na jeho nápoj z kombuchy byla dlouhá čekací listina. Pandemie nám paradoxně pomohla, říká Marek Siwy

9.5.2021 05:49:00 (1 den, 15 hodin a 49 minut)

Když studoval v Los Angeles, viděl se spíše jako Vlk z Wall Street, pak ho ale zkušenost s kapitálovými trhy přivedla k probiotické kombuche. Opustil tedy svou původní profesi tradera a rozhodl se vybudovat značku, na níž by Češi ve světě mohli být pyšní a kombuchu s jasně ... Více

0
Domácí tlačenka je delikatesa. Jak na ni poradí foodblogerka

8.5.2021 05:33:00 (2 dny, 16 hodin a 5 minut)

Co vy a tlačenka? Máte rádi, nebo nemáte? Děláte, nebo jen kupujete? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to se mnou. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je totiž skvělé, že si můžete sami určit, ... Více

0
Zdravý a rychlý oběd? Rizoto z těstovinové rýže je hotové za dvacet minut

6.5.2021 05:38:00 (4 dny a 16 hodin )

Oběd, jehož příprava nepřesáhne půl hodiny, to je sen každého, kdo pracuje z domova. Kde ale stále brát inspiraci? Zkuste třeba rizoto z těstovinové rýže s ... Více

0
Bílkoviny, minerály i vitamíny. Luštěniny jsou jaře k nezaplacení, připravte si čočkové kuličky s gravy omáčkou

5.5.2021 06:11:00 (5 dnů, 15 hodin a 27 minut)

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen ... Více

0
NEVYJEL: Není mléko jako mléko. Vybrat dodavatele není tak snadné

5.5.2021 05:21:00 (5 dnů, 16 hodin a 17 minut)

To, že dávám přednost kvalitě před kvantitou je o mně známo. Mám prostě rád, když zákazník odchází z restaurace a je spokojený. Stejně si vybírám i dodavatele. Vybírám si produkty, které mne uspokojí, a o kterých jsem přesvědčen, že stejně o nich budou uvažovat i ... Více

0
Bylinková abeceda. Zázvor mírní nevolnosti, posiluje imunitu a podporuje krevní oběh

4.5.2021 05:16:00 (6 dnů, 16 hodin a 22 minut)

Nažloutlé pokroucené kořeny zázvoru mají v regálech supermarketů své stálé místo. Že nám zázvor pomůže s nachlazením, to víme. Že patří do asijských pokrmů, to víme také. Ale co o něm ... Více

0
Křepká křepelka. Připravte ji s tymiánovou omáčkou podle Jana Punčocháře

3.5.2021 05:58:00 (7 dnů, 15 hodin a 40 minut)

Upéct křepelku je podobně snadné jako připravit kuře, v chuti se jí ale vyrovná jen málokterá drůbež. Křepelčí maso je jemné, křehké a šťavnaté, a pokud jej doplníte nějakou zajímavou přílohou, získáte jídlo jako z ... Více

0
Hrušková galetka s mandlovými kousky. Jak na ni podle foodblogera?

2.5.2021 06:28:00 (8 dnů, 15 hodin a 10 minut)

Máte rádi francouzskou kuchyni? Potom si zamilujete hruškovou galetku, kterou můžete podávat třeba i se zmrzlinou. Jak na ni poradí foodbloger Vojtěch ... Více

0
Depresi si můžete přivodit i nevhodnou stravou. Co jíst, abyste byli v pohodě?

1.5.2021 17:43:00 (9 dnů, 3 hodiny a 55 minut)

Můžeme si jídlem přivodit depresi? Kdo se stravuje pestře a bez výstřelků, nemá se v tomto ohledu příliš čeho obávat. Nevhodně volená strava se však může podílet na zhoršení psychického stavu a na vzniku ... Více

0
Ředkvičková pomazánka. Jak ji připravit podle foodblogerky

1.5.2021 05:50:00 (9 dnů, 15 hodin a 48 minut)

S příchodem jara se v nabídce obchodů začínají objevovat krásně barevné svazky křupavé svěží zeleniny - ředkviček. Stačí je jen opláchnout a s chutí se do nich zakousnout. Ale až dostanete chuť i na něco jiného, zkuste si z nich připravit rychlou a přitom chuťově ... Více

0
Tři recepty proti jarní únavě. Strava musí obsahovat železo i zinek, tělo je po zimě vyčerpané

30.4.2021 05:31:00 (10 dnů, 16 hodin a 7 minut)

Nedostatek slunečního záření, změna času i teplot. Na to všechno reaguje lidské tělo a proto se ze začátku jara cítí vyčerpané. Jarní únava opravdu není mýtus, svoji roli hraje i zvýšený výskyt infekčních onemocnění během chladných měsíců, nadcházející období ... Více

0
VAŘENÍM PROTI COVIDU: Bojovník proti virům? Zařaďte do jídelníčku křen

29.4.2021 05:22:00 (11 dnů, 16 hodin a 16 minut)

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně nevyléčíte (ani se mu nevyhnete), ale posílením obranyschopnosti zvýšíte i odolnost vůči virům a bakteriím. Server Lidovky.cz ... Více

5
Jak na pikantní polévku z červených fazolí? Proti nadýmání přidejte trochu tymiánu či saturejky

28.4.2021 06:16:00 (12 dnů, 15 hodin a 22 minut)

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen ... Více

0
Bylinková abeceda. Yva je protizánětlivá a antiseptická, pěstovat se dá i na zahradě

27.4.2021 05:52:00 (13 dnů, 15 hodin a 46 minut)

Yva. Nenapadá vás zrovna, o kterou bylinku se jedná? Ujišťuji vás, že ji velmi pravděpodobně znáte – můžete se s ní setkat opravdu kdekoliv. Ano, i ve městě. Seznámím vás s ní trochu blíže, na závěr vám prozradím i její oficiální jméno – a hned si na ... Více

0
Nejvláčnější Sacher. Jak na něj krok za krokem podle Jana Punčocháře

26.4.2021 04:59:00 (14 dnů, 16 hodin a 39 minut)

Sacher má v sobě něco z kouzla rakousko-uherského mocnářství – a ve Vídni to moc dobře vědí: můžete si ho tam dát doslova v každé cukrárně. Hravě ho však zvládnete upéct i doma – nekomplikovanost chutí následuje stejně ... Více

0
Bez cukru a přidaných sladidel. Jak na banánový dort podle foodblogerky

25.4.2021 05:00:00 (15 dnů, 16 hodin a 38 minut)

Sladké nepeču a ani moc nejím. Byla jsem ale postavena před výzvu od jednoho „nevěřícího Tomáše“ upéct něco bez cukru a přidaných sladidel. Výsledek překvapil i ... Více

0
Tuk bohů a elixír mládí. Ghí se v Česku stalo hitem, nekazí se a je zdravější než máslo

24.4.2021 05:00:00 (16 dnů, 16 hodin a 38 minut)

Označuje se za superpotravinu, tekuté zlato či elixír mládí. Prý snižuje cholesterol, a dokonce má napomáhat hubnutí. Koupit ho bylo ještě nedávno skoro nemožné, dnes ho lze najít v prodejnách zdravé výživy i v běžném supermarketu a mnozí si jej také ... Více

0
Ferrari v pekárně. Kváskové loupáčky, focaccia a tyčinky, které si musíte rezervovat

23.4.2021 05:00:00 (17 dnů, 16 hodin a 38 minut)

Před třemi lety to začalo pečením v garáži a rozvozem na kole. Před pár měsíci se však manželský pár Antonio a Michaela Carliniovi usadili v kamenné pekárně a šmrncovním způsobem propojují české a italské chutě. Zákazníkům vyrážejí dech zejména svými ... Více

0
Co se dá vykouzlit ze zbytků? Zkuste španělskou bramborovou tortillu

21.4.2021 05:52:00 (19 dnů, 15 hodin a 46 minut)

Ve španělštině a kulinárně-kulturním prostředí španělsky mluvícího světa znamená slovo tortilla v zásadě dvě věci: původem mexickou placku z kukuřičné nebo pšeničné mouky, která se – v různých podobách – používá jako příloha a jedlý obal okolo pestrých ... Více

0
V zahraničí je slavnější než na Moravě. Furt řeším v něčem detaily a lidi tím už štvu, říká vinař Nestarec

21.4.2021 05:00:00 (19 dnů, 16 hodin a 38 minut)

Notnému kusu světa ukázal, kde na mapě leží Česká republika a že tu umíme dělat nejen skvělé pivo. Jeden z nejprogresivnějších českých a moravských vinařů Milan Nestarec je známý kacířskými nápady a odvahou je uskutečnit. V čem předbíhá dobu, jak sám uzrál a v čem ... Více