0
Bylinková abeceda. Celer miřík jako afrodiziakum a účinný pomocník při čištění krve

24.11.2020 05:43:00 (19 hodin a 25 minut)

Celer k naší kuchyni neoddělitelně patří a dokáže toho víc, než být jen z nutnosti trpěnou součástí vývaru. Prozradím vám, co vše ... Více

0
Slanečka, všem! Hodí se jen tak na chleba, do sendvičů nebo na omáčku, radí Jan Punčochář

23.11.2020 05:56:00 (1 den, 19 hodin a 12 minut)

Marinováním pomocí soli, případně cukru a oleje se dají připravit nejrůznější ryby. Kromě oblíbeného lososa jsou to především sledi. Známe je také jako slanečky, chcete-li matjesy. Hodí se jen tak na chleba, ale i do sendvičů nebo ... Více

6
Trochu netradiční chuť. Zkuste rajčatový džem, radí foodblogerka

21.11.2020 05:43:00 (3 dny, 19 hodin a 25 minut)

Džemy a marmelády nebyly nikdy mou úplně nejoblíbenější surovinou. Představa rohlíku s máslem a vrstvou rozvařeného ovoce mě nikdy moc nelákala. Ale třeba takové brusinky ke svíčkové nebo k chuťově výrazným sýrům, to je jiná! To můžu. Pokud to máte podobně a nebo se ... Více

3
VAŘENÍM PROTI COVIDU: Dostaňte do sebe více vitamínu B. Třeba krůtími játry s mandlemi

20.11.2020 05:07:00 (4 dny, 20 hodin a 1 minutu)

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně nevyléčíte ani se mu nevyhnete, ale posílením obranyschopnosti zvýšíte i odolnost vůči virům a bakteriím. Server Lidovky.cz ... Více

2
Bylinková abeceda. Bazalka pravá zklidňuje podrážděné nervy a zamezuje nadýmání

19.11.2020 06:13:00 (5 dnů, 18 hodin a 55 minut)

Co se vám vybaví, když se řekne bazalka? Koření na pizzu? Nebo oblíbené a známé Caprese – tedy mozzarella s rajčaty a bazalkou? Nebo jen ozdoba na talíři těstovin ve vaší oblíbené pizzerii? Ať tak či onak, bazalka je všestrannější, než si myslíte. Podíváme se jí tedy ... Více

13
Uzený jazyk se špenátem a neobyčejnými škubánky podle Jana Punčocháře

16.11.2020 05:11:00 (8 dnů, 19 hodin a 57 minut)

Jemné libové maso uzeného jazyka má příjemně kouřovou chuť a díky následnému povaření je dokonale měkké. Jan Punčochář jej obvykle podává společně se špenátem, škubánky a sosem z hořčice, hodí se ale také křenová či jiná podobně ... Více

74
Recept Zdeňka Pohlreicha se dostal mezi desítku od nejlepších šéfkuchařů na světě

15.11.2020 05:29:00 (9 dnů, 19 hodin a 39 minut)

V současné době vychází již druhý díl mezinárodní digitální kuchařské knihy Culinary Perspectives: Cesta labužníka napříč kulturami. Mezi 10 recepty od nejlepších šéfkuchařů z celého světa je husička se zelím od ... Více

0
Květáková polévka s cibulkou a mandlemi. Jak na ni?

14.11.2020 05:20:00 (10 dnů, 19 hodin a 48 minut)

Další z řady krémových polévek, tentokrát z květáku. I když na první pohled vypadá úplně obyčejně, špetka muškátového květu a osmažená cibulka jí dodá ten ... Více

0
VAŘENÍM PROTI COVIDU: Podpořte imunitu recepty, kde hlavní roli hraje vitamín B

13.11.2020 06:39:00 (11 dnů, 18 hodin a 29 minut)

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně nevyléčíte, ani se mu nevyhnete, ale posílením obranyschopnosti zvýšíte i odolnost vůči virům a bakteriím. Server Lidovky.cz ... Více

0
Restaurace na to jdou jinak. Rozváží jídlo za hubičku, prodávají namíchané koktejly a spouští e-shopy

11.11.2020 05:18:00 (13 dnů, 19 hodin a 50 minut)

Vlastní rozvážka, nová menu, která se chodí do „koronavirové“ doby či vlastní e-shopy s omáčkami ve sklenici. Mnoho restaurací se rozhodlo nečekat na pomoc od vlády s rukama v klíně, ale jít na to ... Více

0
K huse patří rohlíčky. Zkuste je připravit s ořechovou nádivkou

11.11.2020 04:17:00 (13 dnů, 20 hodin a 51 minut)

Tradice a jídla s nimi spojená jsou vždy dobrým důvodem, proč se sejít s rodinou a přáteli u jednoho stolu. Krásnou ukázkou je svatomartinská husa upečená pěkně dozlatova a k ní sklenice dobrého vína. Jednou za rok si ji určitě můžeme dopřát bez výčitek, ... Více

10
Na svatomartinské hostině nesmí chybět kaldoun. Jak polévku připravit?

10.11.2020 07:00:00 (14 dnů, 18 hodin a 8 minut)

Součástí slavnostně prostřeného stolu během oslav svatého Martina je nejenom husa, ale také kaldoun. Polévka, která dostala název podle drůbežích drobů, je časově dost náročná. Pokud si ale chcete připravit tradiční sváteční tabuli, kaldoun nesmíte ... Více

0
Svatomartinská husa. Jak ji připravit a jaké knedlíky vybrat?

9.11.2020 07:00:00 (15 dnů, 18 hodin a 8 minut)

Staré české pořekadlo o Martinovi na bílém koni, na jehož svátek končí období polních prací a přichází zima, zná asi každý. Existuje ale také ještě jedno, které říká, že kdo neochutná svatomartinskou husu, bude rok hladovět. Server Lidovky.cz vybral tradiční recept na ... Více

0
Připravte si vepřové koleno v petrželi s dýňovým salátem podle Jana Punčocháře

9.11.2020 05:41:00 (15 dnů, 19 hodin a 27 minut)

Dýně se už dávno vymanily z role kompotu s ananasovou příchutí. Umíme z nich připravit báječné polévky, pyré či rizota – a taky saláty. Když do nich navíc dýni necháme místo povaření jen lehce zfermentovat, zachová si zářivou barvu, a navíc bude výživově bohatší. ... Více

71
Svatomartinská husa podle šéfkuchařů. Přinášíme tři recepty

8.11.2020 06:51:00 (16 dnů, 18 hodin a 17 minut)

Svatomartinské hody jsou v plném proudu, neodmyslitelně k nim patří pečená husa, kaldoun a svatomartinské víno. Česká tradice, která zapadá do venkovského a dnes už také městského života, je čím dál tím populárnější. Jak husu si připravit doma? Inspirujte se recepty ... Více

0
Podzimní radovánky. Plněná pečená dýně podle foodblogerky

7.11.2020 05:03:00 (17 dnů, 20 hodin a 5 minut)

Jak loupete máslovou dýni? Vcelku? Po částech? Já osobně postupně podle potřeby odkrajuji plátky z vrchní části bez semínek a ty potom samostatně snadno oloupu nožem nebo škrabkou. Jenže pak mi zůstává spodní část a s tou už se pracuje mnohem hůř. Tento recept vznikl jako ... Více

0
Pečte s dětmi. Mrkvový koláč je bude bavit a chutnat jim

6.11.2020 06:08:00 (18 dnů a 19 hodin )

Podzimní prázdniny skončily. Co se pro rodiče změnilo? Mnohdy vlastně nic, protože děti jsou stále doma a možná už vám dochází inspirace, čím děti (a vlastně nejen je) krmit. Zkuste recept ze Svačinkové bichle na mrkvovou klasiku v podobě načechraného, šťavnatého ... Více

0
VAŘENÍM PROTI COVIDU: Snídaně s vitaminem D. Míchaná vajíčka s uzeným sýrem a celozrnnou bagetou

5.11.2020 08:52:00 (19 dnů, 16 hodin a 16 minut)

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně nevyléčíte, ani se mu nevyhnete, ale posílením obranyschopnosti zvýšíte i odolnost vůči virům a bakteriím. Server Lidovky.cz ... Více

0
NÁVRAT: Polední menu za dvě stovky, robocopové, odpolední pauzy i nutná rezervace

4.11.2020 05:42:00 (20 dnů, 19 hodin a 26 minut)

To vše nás bude čekat velmi brzo, jako po první vlně, tak i tu druhou spousta restaurací nepřežije. Dle průzkumu Storyous to bude minimálně 40 procent podniků. Protože jsem optimista, odhaduji to na dalších 25 procent restaurací, hospod a baru. Jen blázen by se vrhnul do tohoto ... Více

0
Vaření s dětmi doma? Připravte si společně brokolicové muffiny

3.11.2020 05:32:00 (21 dnů, 19 hodin a 36 minut)

Školy jsou zavřené a děti doma, přesto jim ale můžete udělat zdravou svačinku a ještě vám s ní ratolesti mohou pomoci. Zkuste recept ze Svačinkové bichle na na brokolicové muffiny, které skvěle využijete jak na svačinu, ale velmi elegantně třeba také jako skvělou ... Více