0
Ohnivá pánev s polentovými placičkami podle Karolíny Kamberské

19.1.2019 06:59:00 (13 hodin a 36 minut)

Některá jídla vás dokážou postavit na nohy i za sychravého listopadového dne. Když jdu domů mrznoucím deštěm, nebývám zrovna nabitá energií. Ale dobře vím, že je potřeba se postavit k plotně a vytvořit nějaké rychlé a hřejivé jídlo, které nás posílí a umožní nám ... Více

0
Spotřebujte zbytky z ledničky a pochutnejte si. Vyzkoušejte pikantní jogurtový koláč

18.1.2019 06:02:00 (1 den, 14 hodin a 33 minut)

Co mají společného taková francouzská kulička, poctivé karbanátky tety Bohuny, indické rýžové birjání nebo čočková omáčka à la Jamie Oliver? To, že se díky nim dají báječně zpracovat nejrůznější přebytky. Jitka Rákosníková představuje recyklaci jako tvůrčí ... Více

0
Nejproslulejší neapolskou pizzerii poškodil výbuch bomby

17.1.2019 13:01:00 (2 dny, 7 hodin a 34 minut)

U nejvyhlášenější neapolské pizzerie Sorbillo v centru města vybuchla v noci na dnešek bomba. Exploze nikoho nezranila, v restauraci byl v tu dobu jen noční hlídač. Proslulá restaurace má poškozený vchod a její majitel chce obnovit provoz do několika dnů. Policie nyní analyzuje ... Více

0
Čočka na listovém špenátu se žampióny. Veganský pokrm pro pomalejší metabolismus

17.1.2019 06:28:00 (2 dny, 14 hodin a 7 minut)

Velmi chutné a rychlé jídlo, máte-li předem připravenou hnědou čočku. Čočka a listový salát se skvěle chuťově doplňují. Toto jídlo je lehké a díky čočce dobře sytí. Pro bílkovinné typy doporučuji zamíchat hrst nadrobené fety, abychom dosáhli vyššího sytícího ... Více

0
GRUSZ: Vegetariánství. Moderní výstřelek, nebo návrat do minulosti?

16.1.2019 05:18:00 (3 dny, 15 hodin a 17 minut)

Dnešní doba jde ruku v ruce se stresem a obezitou. Proto jsme zahlceni dietami, veganstvím, vegetariánstvým, dělenou stravou a podobnými návody, jak zaručeně zhubnout, zlepšit svůj zdravotní stav či očistit tělo i duši. Další články k ... Více

0
Sto let starý recept. Vyzkoušejte filet z jihočeského sumce a pečené zámecké brambory

16.1.2019 05:07:00 (3 dny, 15 hodin a 28 minut)

Název receptu je sice dlouhý, ale v kuchyni ho zvládne skoro každý. O recept na filet jihočeského sumce s omáčkou z vína a zeleniny, pečené zámecké brambory, hráškové lusky s česnekem z České kuchařky (1904) se podělil šéfkuchař David Kalina. Další články k ... Více

0
Jak na pečený květák? Poradí známá novinářka a foodblogerka

15.1.2019 05:59:00 (4 dny, 14 hodin a 36 minut)

Tahle bělavá a zdánlivě nenápadná zelenina v českých rodinách moc dobrou pověst nemá. Je to škoda, květák se totiž dá proměnit v efektní krém s muškátovým oříškem, suflé ovoněné aromatickým sýrem nebo můžete růžičky ugrilovat a podávat je jako elegantní ... Více

0
Grand Restaurant Festival se letos inspiruje Leonardem da Vinci

14.1.2019 05:47:00 (5 dnů, 14 hodin a 48 minut)

Letošní desátý ročník Grand Restaurant Festivalu se ponese v duchu 500. výročí úmrtí renesančního umělce a vynálezce Leonarda da Vinci. Šéfkuchaři, jejichž restaurace se do festivalu zapojili, tak budou pracovat se surovinami a recepty z doby renesance, řekl dnes v Brně na ... Více

0
Portfolio restaurant: vynikající kuchyně, ale za skleničku vína zaplatíte víc než za dezert

13.1.2019 06:02:00 (6 dnů, 14 hodin a 33 minut)

Byť se do nového podniku pravidelně těšíme, býváme zklamané – lákavá nabídka na papíře se od skutečnosti často liší. Do Portfolia jsme zamířily s toužebným přáním, aby to konečně bylo jinak. A ono se nám vyplnilo. Restaurace se nachází v novogotickém Lannově ... Více

0
Toust s avokádem, vajíčkem a slaninou podle Karolíny Kamberské

12.1.2019 06:43:00 (7 dnů, 13 hodin a 52 minut)

Prosím, neproklínejte mě, že mezi recepty na dámské lahůdky zařazuji i jeden s pěknou dávkou křupavé slaniny. Mám pro to tři dobré důvody. Zaprvé, jak vím z vlastní zkušenosti, spousta žen odmítá být otroky kalorických tabulek. Zadruhé, slanina vypečená nasucho na pánvi ... Více

0
Upečte si k snídani bagel. Je to jednodušší něž si myslíte

11.1.2019 06:01:00 (8 dnů, 14 hodin a 34 minut)

Ručně tvarovaný prstenec z celozrnné mouky pochází z Polska. Největší boom ale zažil bagel v New Yorku, kam ho dovezli židovští přistěhovalci. Postupem času se obliba rozšířila po celých Spojených státech, Kanadě i Velké Británii. A jak ho připravit doma? Zkuste ho podle ... Více

0
Skoncovat se závislostí na cukru je zásadní podmínkou zdraví, říká bioložka

10.1.2019 05:00:00 (9 dnů, 15 hodin a 35 minut)

Vystudovaná bioložka a specialistka v oblasti výživy Ivana Stenzlová tvrdí, že nejsme to, co jíme, ale to, co trávíme. Originálním způsobem propojuje vědu s tradiční čínskou medicínou. Detoxikace po vánočních svátcích podle ní není vhodná, stejně ani několikadenní ... Více

0
Jediná nudistická restaurace v Paříži pro nezájem zavře

9.1.2019 17:00:00 (10 dnů, 3 hodiny a 35 minut)

Jediná nudistická restaurace v Paříži kvůli nedostatku zákazníků po roce a čtvrt v únoru zavře. Informovali o tom podle agentury AFP provozovatelé podniku, v němž právo mít na sobě šaty mají jen číšníci.Další články k ... Více

0
V New Yorku se k prodeji jídla nesmějí používat jednorázové obaly

9.1.2019 14:24:00 (10 dnů, 6 hodin a 11 minut)

V New Yorku ode dneška platí zákaz prodávat potraviny v jednorázových plastových obalech. Vychází se z toho, že recyklace těchto kontejnerů je ekonomicky neúnosná. Počínaje dneškem nesmějí newyorské obchody a restaurace jídlo prodávat a nabízet v plastových obalech na jedno ... Více

0
Jak na masové koláčky. Poradí známá novinářka a foodblogerka

9.1.2019 05:49:00 (10 dnů, 14 hodin a 46 minut)

Slané koláčky plněné kousky masa nebo mletou směsí jsou rozšířené po celém světě: za národní jídlo je považují u protinožců i v obou Amerikách. Variací, stejně jako názvů, je nespočet a fantazii se meze nekladou. Na své si tak přijdou nejen masožrouti, ale také ... Více

0
Tradiční česká superpotravina. Jedna z nejvšednějších přísad v tuzemské kuchyni má nečekané vlastnosti

7.1.2019 06:00:00 (12 dnů, 14 hodin a 35 minut)

Zelí. Asi nejvšednější druh zeleniny, bez kterého se však česká kuchyně neobejde. Jak opuštěná by se bez něj cítila kachna, co by si bez něj počalo vepřové s knedlíkem a jak pustá by bez něj byla zelňačka. Je prosté, leč skvostné, a navíc zdravé. To kysané se dodnes ... Více

0
Burgery už jsou běžnou nabídkou českých restaurací. Začíná se i experimentovat

6.1.2019 07:00:00 (13 dnů, 13 hodin a 35 minut)

Hamburgery se v posledních letech staly běžnou součástí nabídky restaurací. Stále častěji se s nimi lze setkat i v rámci nabídky obědového menu. Navíc zájem Čechů o burgery dál roste. Uvedl to řekl Jiří Moskal, ředitel průvodce po restauracích Restu.cz, který zahrnuje 17 ... Více

0
Thajská kokosová polévka podle Karolíny Kamberské

6.1.2019 05:27:00 (13 dnů, 15 hodin a 8 minut)

Mé výlety do orientálních kuchyní jsou jen občasnou kratochvílí – jedním z důvodů je jistě moje lenost složitě shánět cizokrajné ingredience. Ačkoliv znám pár obětavců, schopných jet kvůli galangalu padesát kilometrů, já sama mám pocit, že svůj čas a peníze ... Více

0
Slovo hamburger se prvně objevilo v novinách před 130 lety

5.1.2019 06:00:00 (14 dnů, 14 hodin a 35 minut)

Oblíbený i nenáviděný plátek mletého masa vložený do žemle, zvaný hamburger, má původ - jak název napovídá - v německém přístavu Hamburk. Poprvé se o něm podle Oxfordského slovníku jako o jídle ale psalo před 130 lety, 5. ledna 1889, v novinách v americkém městě Walla ... Více

0
Vyzrajte na kocovinu. Přinášíme 5 jednoduchých receptů na česnečku

1.1.2019 05:59:00 (18 dnů, 14 hodin a 36 minut)

Česnečka dokáže probrat žaludek, je chutná a stačí na ni pár surovin. Samozřejmě, že si ji můžete udělat kdykoliv, ale na kocovinu je to jeden z nejlepších pokrmů. Server Lidovky.cz přináší pět jednoduchých receptů. Další články k ... Více