250
Zdeněk Pohlreich: Člověk zestárne a vyměkne, už jsem nechtěl někomu dělat ze života peklo

24.3.2019 09:00:00 (20 hodin a 13 minut)

Více než deset let byl Zdeněk Pohlreich jednou z nejpopulárnějších postav televizního vysílání. Přitom ještě před padesátkou by ho ani nenapadlo, že by mohl před kamerami radit i spílat majitelům restaurací. \"Můj život to změnilo úplně z gruntu,\" říká s tím, že ... Více

0
Květák s houbami a špenátem. Dokonalá kombinace chutí

23.3.2019 05:52:00 (1 den, 23 hodin a 21 minut)

Některé suroviny se k sobě hodí více, některé zase méně. Ale kombinace květáku, špenátu a hub, navíc podtrhnutá krémovou smetanovou omáčkou s rozpuštěným sýrem, nemůže zklamat snad nikdy. Alespoň mě teda rozhodně ne. A co vás?Další články k ... Více

0
Jak na knedlíčky momos? Poradí známá novinářka a foodblogerka

22.3.2019 05:23:00 (2 dny, 23 hodin a 50 minut)

Knedlíčky připravované na páře se v krajích pod Karákóramem a Himálajem připravují nejčastěji ve vegetariánské verzi s mangoldem či zelím. Zkusit můžete ale i skopovou variantu se sekaným masem.Další články k ... Více

0
Žufánek: Absintová hysterie je jedinečná. Na světě neexistuje jiný, sto let zakázaný alkohol

21.3.2019 05:26:00 (3 dny, 23 hodin a 47 minut)

Kromě švestek pálí ryngle nebo hrušky. Zkusil salátové okurky a vloni plody oskeruše. Jeho slivovice se v povědomí Čechů stala pověstnou, jenže pak přišel s ginem, v sudu mu teď zraje první whisky a nově má na svědomí obrodu absintu. Žufánek je po moravsku naběračka, ale ... Více

0
Přivítejte jaro. Připravte si zeleninový salát s marinovaným tempehem

21.3.2019 04:55:00 (4 dny a 18 minut)

Tento salát doplněný marinovaným tempehem je jeden mých z nejoblíbenějších. Je delikatesní a doma marinovaný tempeh překvapí svou jemnou chutí. Přestože neobsahuje živočišnou bílkovinu, tento salát výborně sytí a je skvělým hlavním chodem po teplé předkrmové polévce. ... Více

0
V Norsku se otvírá první evropská podmořská restaurace

20.3.2019 14:59:00 (4 dny, 14 hodin a 14 minut)

V Norsku zahajuje provoz první evropská podmořská restaurace, která vznikla na jihu země. Za projektem stojí architektonická firma Snöhetta, která navrhla i originální budovu Opery v metropoli Oslu či památník obětem teroristických útoků z 11. září 2001 v ... Více

28
Jarní gastrotipy: knedlíkobraní, souboj michelinských šéfkuchařů a speciální ramen

20.3.2019 06:02:00 (4 dny, 23 hodin a 11 minut)

Souboj o nejlepší menu mezi michelinskými šéfkuchaři, znovuotevřený gastronomický market a týden netradičních polévek ramen. Co všechno vás čeká na jaře a kam vyrazit? Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální gastroakce.Další články k ... Více

0
ŠÁDA: Citlivá kráska. Křepelčí vajíčko právem patří mezi superpotraviny

20.3.2019 05:10:00 (5 dnů a 3 minuty)

Drobný vzhled a tmavé mramorování skořápky působí velmi luxusně, a co teprve zdravotní účinky vejce. Křepelčí vajíčko můžeme zařadit mezi superpotraviny a rozhodně by neměly sloužit jen jako ozdoba.Další články k ... Více

0
Mlsejte bez mouky. Zkuste si doma připravit mrkvový koláč

19.3.2019 05:40:00 (5 dnů, 23 hodin a 33 minut)

Bezlepkové dezerty jsou dnes žádané čím dál tím častěji. Připravit si je můžete ale i doma, je to jednoduché. Zkuste recept na mrkvový dort podle receptu cukrářky Mirky Havril z Crème de la Crème. Další články k ... Více

0
Hází komisaři schválně vidličky na zem a musí mít podnik ubrusy? 10 pravd a mýtů o michelinských hvězdách

19.3.2019 05:12:00 (6 dnů a 1 minutu)

Michelinské hvězdy jsou nejprestižnějším oceněním v gastronomii. Není divu, že je jejich udělování (a odebírání) poněkud tajemnou záležitostí, opředenou spoustou dohadů a fám. Co je na nich pravdy?Další články k ... Více

0
Není půst jako půst. Možností je mnoho, nikdy ale nenechte tělo hladovět

18.3.2019 05:01:00 (7 dnů a 12 minut)

Téma půstu dnes probíráme v mnoha souvislostech – ať už náboženských, zdravotních, nebo jako výraz životního stylu. Konec zimy nabízí možnost postit se v rámci křesťanských tradic v době před Velikonocemi, ale také jako součást očistné kúry. Možnosti jsou různé, ... Více

0
Kam vyrazit za nejlepšími českými cidery? Do pražské Meetfactory

17.3.2019 05:41:00 (7 dnů, 23 hodin a 32 minut)

Máte rádi cidery? Jestliže jste si zlatavý mok zamilovali, nenechte si ujít 9. ročník přehlídky českých ciderů, kde budete moci ochutnat ty nejlepší české, ale i pár zahraničních. To hlavně proto, že zde dávají prostor amatérům. Z těch, co jako amatéři začínali, se ... Více

0
Oslavy svatého Patrika? Na náplavce poteče irská whisky a proběhne food festival

16.3.2019 06:11:00 (8 dnů, 23 hodin a 2 minuty)

Oslavy irského svátku svatého Patrika, které jsou tradicí mnoha světových velkoměst, si v posledních letech našly také své místo v Česku. Letos budou dvoudenní. O víkendu 16. a 17. března se propojí česká scéna s irskými kulturními hodnotami a typickými formami umění. ... Více

0
Naložené kuřecí maso. Vyzkoušejte ho s kešu omáčkou a rýží

16.3.2019 05:47:00 (8 dnů, 23 hodin a 26 minut)

Prsní kuřecí maso bývá poměrně suché. Když ho ale na pár hodin naložíte do jogurtu nebo kokosového mléka s troškou citrónové šťávy, udrží si i po tepelné úpravě křehkost a šťavnatost. Hebkost a příjemně nasládlá chuť kešu ořechů vše jen podtrhne. Indové ... Více

0
V pánském elitním klubu. Šéfkuchařka získala jako první Američanka tři michelinské hvězdy

15.3.2019 05:08:00 (10 dnů a 5 minut)

Stala se první ženou ve Spojených státech, která získala hned tři michelinské hvězdy prestižního restauračního průvodce Michelin, dostala se tak jako první do elitní pánského klubu amerických šéfkuchařů. Další články k ... Více

2
Jak na fašankové koblížky? Poradí známé novinářka a foodblogerka

15.3.2019 04:57:00 (10 dnů a 16 minut)

Blíží se velikonoční půst a počítají se poslední dny, které podle tradice patří mastným a vydatným jídlům. Pak už přijde Popeleční středa a několik týdnů odříkáníDalší články k ... Více

0
Zdravý a chuťově zajímavý. Připravte si veganský pekanový chlebíček

14.3.2019 05:40:00 (10 dnů, 23 hodin a 33 minut)

Že makronky nelze udělat bez bílků či čokoládová pěna bez smetany? Kuchařka Moderní veganské dezerty vám ukáže, že lehkou úpravou tradičních receptur můžete získat dezerty zdravější, svěžejší a chuťově zajímavější, než jsou jejich originální verze. Vyzkoušejte ... Více

0
Je fajn, že se o jídle mluví. Ale dělat z něj příliš velkou vědu je zbytečné, říká šéfkuchař

14.3.2019 05:24:00 (10 dnů, 23 hodin a 49 minut)

Miluje mořské plody a především ústřice, na českou kuchyň ale dopustit nedá. „Na české gastro scéně se objevují šikovní kuchaři, kteří cestovali a v zahraničí se naučili nové techniky, nebo je znovuobjevili ve starých knihách a mají zápal hledat nové lokální ... Více

0
PAVLÍK: MasterChef, Michelin a další. Pracovní soutěž o talíř, nebo vlastní pouta?

13.3.2019 05:49:00 (11 dnů, 23 hodin a 24 minut)

Připravte se! Start. Jedem. A máte posledních 10 minut... Jinak je vše ztraceno, vy jste ztraceni... Soutěž o nejlepší talíř. Ten nejnápaditější, nejchutnější a nejlépe úplně bez chyby vyhraje. Kdo tady ale vlastně opravdu prohraje? A taky, kdo a na jaké úrovni dnes vlastně ... Více

0
Uvařte si z toho, co máte doma. Třeba čočkovou omáčku bolognese

13.3.2019 05:49:00 (11 dnů, 23 hodin a 24 minut)

Jedna z nejoblíbenějších omáček světa, boloňská, se v místě svého původu nazývá ragù a nikdy, opakuji nikdy, se nepodává se špagetami, ale se širšími nudlemi pappardelle. Co by Boloňané řekli na verzi, kdy maso nahrazuje čočka, to si ani nechci představovat. Další ... Více