0
Jako by člověk četl film: Digitální komiks Nanits Chronicles přivádí lidi do alternativní budoucnosti

21.2.2017 16:00:00 (1 hodinu a 30 minut)

Alternativní svět Nanits Chronicles vymyslel Robert Kaločai původně pro film.Nakonec vznikl digitální komiks nové generace, s vlastním interaktivním soundtrackem a iluzí prostoru.Na crowdgundingovém portálu vybral během několika dnů 25 ... Více

0
Hollywoodské hvězdy mají po Oscarech velký hlad. Kuchaři prozradili, co nabídnou

21.2.2017 15:30:00 (2 hodiny )

Předávání filmových cen Oscar se v Los Angeles uskuteční už tuto neděli, respektive v pondělí ve 2.30 našeho času.Na událost se připravují nejen herci a filmaři, ale také lidé, kteří se starají o občerstvení.Ti teď ukázali, na co budou po předávání cen filmové ... Více

0
Zápisky protivného hosta: Zdravá zmrzlina? Creme de la Creme chystá pochoutku slazenou jen ovocnými cukry

21.2.2017 13:00:00 (4 hodiny a 30 minut)

Inovativní zmrzlinář Jan Hochsteiger se letos chystá představit několik novinek - zmrzlinu slazenou pouze ovocnými cukry nebo nové druhy ... Více

0
Podívejte se, jak v salaterii UGO připravují smoothie s ananasem a mátou

21.2.2017 11:30:00 (6 hodin )

Rychlé, ale současně pestré a zdravé.Právě na tuto filozofii vsadil řetězec s rychlým občerstvením Ugo.Oblíbený je pečený losos s granátovým jablkem či kuře s mangem a chilli.Připravte si smoothie ... Více

1
Zápisky protivného hosta: Provensálské jaro do Bellevue přivolá michelinský šéfkuchař

20.2.2017 16:00:00 (1 den, 1 hodinu a 30 minut)

Do Prahy se chystá michelinský šéfkuchař Sébastien Sanjou.Pro restauraci Bellevue, kde bude hostovat, připravil ... Více

0
Staří lidé potřebují potěšit, říká nová držitelka titulu Laskavec. Seniorům plní přání

20.2.2017 09:30:00 (1 den a 8 hodin )

Nadace Karla Janečka každý měsíc v rámci projektu Laskavec oceňuje lidi, kteří nezištně konají dobré skutky.Dvanáctým laskavcem se stala redaktorka Olga Štrejbarová z Jihlavy.Prostřednictvím sociálních sítí pomáhá opuštěným seniorům, kterým plní ... Více

0
Zápisky protivného hosta: Sommeliéři na Jatkách slibují čtrnáct druhů přírodních vín. A zabijačkové maso

17.2.2017 09:30:00 (4 dny a 8 hodin )

V úterý 21. února se uskuteční další ochutnávka čtrnácti přírodních vín pod taktovkou sommeliérů z Družstva.Tentokrát je tématem zabijačka, maso zajistí podnik Maso ... Více

0
Lázně dnes a kdysi: Od středověkých lazebníků po karlovarské kolonády

17.2.2017 00:00:00 (4 dny, 17 hodin a 30 minut)

Léčebné koupele a pitné kúry - tak známe lázně dnes.V těch starořeckých a starořímských návštěvníky ošetřovali lazebníci, v 16. století se zase do lázní chodilo za důkladným pročištěním těla.Vydejte se s námi do ... Více

0
Losos se dá připravit stokrát jinak: Zkuste ho netradičně s červeným vínem

17.2.2017 00:00:00 (4 dny, 17 hodin a 30 minut)

Má málo kostí a připravíme ho raz dva.Skvělý je syrový, uzený, z grilu, trouby i pánve.Co však zkusit lososa ... Více

0
Komiks Luďka Bárty na téma "Poslední sklenka"

17.2.2017 00:00:00 (4 dny, 17 hodin a 30 minut)

Pro magazín ego! exkluzivně napsal a nakreslil ... Více

0
Nové pověsti pražské: Svérázné postavičky, které jsme donedávna potkávali v ulicích

17.2.2017 00:00:00 (4 dny, 17 hodin a 30 minut)

Hraběnka, Čert, Kašpárek... Téměř jako v pohádce, jenže tyhle legendární postavičky byly skutečné a donedávna jsme je mohli potkávat v Praze. Jednu z nich dokonce ještě dnes.Vypravte se s námi pátrat ... Více

0
Divoký Kohout: Víno surové chuti, které rostlo i zrálo nespoutaně

17.2.2017 00:00:00 (4 dny, 17 hodin a 30 minut)

Původně Cuvée Oldschool 2011 je dnes obrandované jménem brněnského podniku Kohout na víně.Byť se jedná o seriózní víno, je to zároveň vinařský vtip, který se už bohužel ... Více

0
Václav Marhoul: Producent, který chápe režiséra Václava Marhoula

17.2.2017 00:00:00 (4 dny, 17 hodin a 30 minut)

\"Každý z nás v sobě nosí jak ve Star Wars světlou a temnou stránku, a čemu otevře dveře, záleží hlavně na situaci, do níž se dostane,\" je přesvědčen Václav Marhoul.Chystá se točit film plný válečných krutostí.Bude líčit osudy malého ... Více

0
Pracovní oběd s šéfem ekolo.cz Jakubem Ditrichem: Ježdění na elektrokole není projev lenosti

17.2.2017 00:00:00 (4 dny, 17 hodin a 30 minut)

Byla to láska na první pohled.Servírka řekla, že ho musí mít.Nikoliv však mého spolustolovníka Jakuba Ditricha, šéfa firmy ekolo.cz, ale jeho růžovou skládačku ... Více

0
Sociální sítě Miloše Čermáka: Máte nepořádek na stole? Nenechte si ho vzít

17.2.2017 00:00:00 (4 dny, 17 hodin a 30 minut)

Vědecké studie ukazují, že nepořádek do určité míry podporuje kreativitu a někdy i efektivitu práce. O tom je mimo jiné nová knížka Messy (Nepořádný) od anglického autora Tima Harforda. Výjimečné skutky prý nevznikají v uklizených ... Více

0
Zápisky protivného hosta: Na jedné špejli losos, na druhé chlebíček

16.2.2017 16:00:00 (5 dnů, 1 hodinu a 30 minut)

Že je špejle v kuchyni dobrá jen na špízy?O opaku přesvědčuje bistro Špejle v Jindřišské ulici.Na špejlích tu servírují snídaně, obědy ... Více

0
Záchranář si musí se psem rozumět i ve stresu, říká psovod horské služby Pavel Smejkal

15.2.2017 16:15:00 (6 dnů, 1 hodinu a 15 minut)

Letošní dlouhá lyžařská sezona znamená také více práce pro horské záchranáře.Ti do terénu vyrážejí i se speciálně vycvičenými psy - prohledávat laviny nebo pátrat po nezvěstných.Pes musí být zdatný, nekonfliktní a odolný vůči stresu, říká vedoucí Kynologické ... Více

0
Ilustrátorská soutěž Raw Art Wrestling: Podívejte se na semifinálové výtvory

15.2.2017 14:00:00 (6 dnů, 3 hodiny a 30 minut)

Stejné téma, 90 minut. Dvacet ilustrátorů vytvářelo na semifinále Raw Art Wrestlingu díla pomocí štětců, fix i tabletů.První skupina dostala zadání \"Špatní roboti v práci\", druhá \"Adam a Eva\".Podívejte se na konečné výtvory do ... Více

0
Elektřina a vítr v rukou velikánů: Místo stožárů a větrných mlýnů navrhli Islanďané obří postavy

15.2.2017 09:30:00 (6 dnů a 8 hodin )

Jak by v budoucnu mohlo vypadat elektrické vedení a větrné mlýny?Islandské architektonické studio CHOI + SHINE Architects navrhlo místo sloupů obří sochy.Projekt, který získal dvě mezinárodní ocenění, čeká ... Více

0
Jak se na Valentýna připravili obchodníci: Do červené zahalili šperky i erotické pomůcky

14.2.2017 16:15:00 (7 dnů, 1 hodinu a 15 minut)

Češi se v průzkumech tváří, že Valentýna moc neslaví, obchodníci ale hovoří o opačném trendu.Zeptali jsme se prodejců, co si na 14. února pro zákazníky připravili.Pozorují zvyšující se oblibu \"importovaného\" ... Více