0
KYNUTÝ CELOZRNNÝ KNEDLÍK

24.3.2019 06:58:00 (22 hodin a 22 minut)

Zdravější varianta českého tradičního ... Více

0
ŠPECLE S KEŠU OMÁČKOU

23.3.2019 06:51:00 (1 den, 22 hodin a 29 minut)

Zdravější a skvělá variace na ... Více

0
BRAMBORÁKY S ČOČKOU A HOUBAMI

21.3.2019 06:49:00 (3 dny, 22 hodin a 31 minut)

Výborná variace na klasické bramboráky. Můžeme je tradičně jíst samotné nebo je pojmout v duchu karbanátků a uvařit si k nim brambory. Kvašenou zeleninu nebo zelí ale přikusujeme v každém ... Více

0
MORANA

20.3.2019 18:42:00 (4 dny, 10 hodin a 38 minut)

Dnes je velmi významný den, protože zima je pryč, Slunce se vrací zpět. Zdánlivě mrtvý bůh vegetace se probouzí ze zimního spánku, při kterém ho pod zemí strážila Trojná bohyně ve své černé podobě Morany. Ona sama nyní umírá a z jejího mrtvého těla ... Více

0
BRAMBOROVÁ ČOČKOUKA

20.3.2019 06:16:00 (4 dny, 23 hodin a 4 minuty)

Asi jste už z nářečního názvu poznali, že jsem se inspirovala v Krkonošské kuchařce. Kromě brambor a čočky do polévky přijde i párek – v originálním receptu samozřejmě z nějakého zvířete. Já vlastně ani nevím, z koho se ... Více

1
OVOCNÝ KOLÁČ S POLENTOU

19.3.2019 06:41:00 (5 dnů, 22 hodin a 39 minut)

Z polenty nemusíte dělat jen kaši, placky nebo knedlíky, výborně se hodí i do moučníků, kde nahradí část ... Více

0
POMERANČOVÁ KŮRA

18.3.2019 06:48:00 (6 dnů, 22 hodin a 32 minut)

Od té doby, co jsou k dostání bio pomeranče bez chemického ošetření, kůru z nich nevyhazuji, ale suším a poté rozemelu na prášek v mlýnku na kávu. Přidávám ji do moučníků nebo koktejlů. Zkuste to ... Více

0
ZELNÝ KOLÁČ S CIBULKAMI

17.3.2019 06:49:00 (7 dnů, 22 hodin a 31 minut)

Mám moc ráda koláče podobné pizze, ale poněkud posunuté do našich končin. V tomto případě hraje prim červené zelí a ... Více

0
ZELENÁ POLÉVKA S JÁHLAMI

16.3.2019 06:49:00 (8 dnů, 22 hodin a 31 minut)

Sláva, venku už najdete spoustu divokých zelených bylinek, které ohlašují příchod jara. Můžeme je přidávat do omáček, pomazánek, můžeme je mixovat a vypít, ale lze z nich připravit i zelenou polévku tradičně podávanou na Zelený čtvrtek. Na ten je ... Více

10
Ex Animo II. s Janem Unuckou

15.3.2019 13:16:00 (9 dnů, 16 hodin a 4 minuty)

EX ANIMO II. s hostem Janem Unuckou z ... Více

0
RYBÍZOVÝ DEZERT BEZ CUKRU

15.3.2019 07:00:00 (9 dnů, 22 hodin a 20 minut)

Lehký, zdravý dezertík pro 4 osoby.V ... Více

1
CHLEBOUKA

14.3.2019 06:32:00 (10 dnů, 22 hodin a 48 minut)

Co s tvrdým chlebem? Uvařte si krkonošskou „chlebouku“, je příjemně nakyslá právě po kváskovém ... Více

0
JARNÍ BYLINNÝ KOKTEJL

13.3.2019 07:02:00 (11 dnů, 22 hodin a 18 minut)

Na jaře můžeme začít přidávat do koktejlů divoké byliny pro nastartování líné látkové výměny po zimě. Začněte pozvolna, ať vám není ... Více

0
ZAPEČENÉ HOUBOVÉ TĚSTOVINY S VEJCI

12.3.2019 06:46:00 (12 dnů, 22 hodin a 34 minut)

Houbová klasika vylepšená ořechy. Vegani mohou zkusit zalít těstoviny Hraškou rozmíchanou v rostlinném mléce, to by mohlo ... Více

0
POJĎME SPOLU NA ZAHRADU

11.3.2019 18:52:00 (13 dnů, 10 hodin a 28 minut)

aneb Rok s dětmi v přírodní ... Více

5
ŘEPNÉ KULIČKY

11.3.2019 06:52:00 (13 dnů, 22 hodin a 28 minut)

Uvaříme 100 g sojového granulátu ve vodě s kostkou zeleninového bujónu, scedíme a necháme okapat. Najemno nastrouháme nebo nasekáme v robotu 500 g syrové červené řepy, promícháme se 100 g sojové mouky (dobře poslouží i Hraška), uvařeným sojovým ... Více

0
HLÍVA S TOFU NA PAPRICE

10.3.2019 07:09:00 (14 dnů, 22 hodin a 11 minut)

Oblíbená omáčka tentokrát s hlívou a tofu, vyzkoušejte! Já jsem v tomto ohledu skutečná Češka, miluju totiž omáčky, takže jsem si náramně ... Více

0
POMAZÁNKA CHANA DHAL

9.3.2019 07:35:00 (15 dnů, 21 hodin a 45 minut)

Pokud nemáte indickou luštěninu chana, použijte cizrnu nebo červenou ... Více

0
SALÁT S PEČENÝM KVĚTÁKEM

7.3.2019 06:49:00 (17 dnů, 22 hodin a 31 minut)

Sytý obědový salát, který potěší milovníky ... Více

0
ŠPENÁTOVÉ ZÁVITKY

6.3.2019 06:46:00 (18 dnů, 22 hodin a 34 minut)

Občas se i u nás vyskytne potřeba uvařit něco naprosto bleskově a s minimem surovin. Lístkové těsto jsem nekoupila mnoho let a určitě je lepší domácí, ale jako nouzovka je skvělé i to koupené, předem ... Více